60 jaar BR 02 slaapbank

De bekendste designklassieker van Martin Visser is natuurlijk de BR 02 slaapbank. Het ontwerp is al sinds 1960 de eye catcher van de Spectrum collectie. Om het 60 jarig bestaan van de bank te vieren, brengen zij een jubileumeditie uit in een luxe stof met een vintage look.

60 jaar BR 02 slaapbank van Martin Visser
De meubelcollectie die toonaangevend vormgever Martin Visser (1922-2009) in 1960 voor Spectrum maakte bracht vele designklassiekers voort. De BR 02 slaapbank was het middelpunt. Doordat de bank altijd in productie is gebleven vormt hij nog steeds de ruggengraat van de collectie. Daarom brengt Spectrum een jubileumeditie uit om de 60e verjaardag van dit designicoon te vieren! Deze limited edition wordt gemaakt in een oplage van 60 stuks, elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat.

De jubileumeditie van de bank is uiteraard, net als de gewone versie van de BR 02, in één handomdraai om te toveren tot een éénpersoons slaapplek. Om de jubileum slaapbank een rijke én oorspronkelijke uitstraling te geven, is er gekozen voor de stof Moss uit de collectie van Sahco, ontworpen door de Belgische architect en ontwerper Vincent van Duysen. Door de zachte touch en het rijke materiaal van de stof krijgt de bank een moderne vintage look.

Prijzen jubileumbank
De jubileumbank is te bestellen met een chromen of zwart epoxy frame en mét of zonder armlegger. Hieronder ziet u de verkoopprijzen (incl. BTW) voor de verschillende uitvoeringen:

Jubileumbank met chroom frame: € 3550
Jubileumbank met zwart frame: € 3450
Armlegger: € 395

The making of: BR 02 slaapbank